lunes, 25 de junio de 2012

Cupcakes Veganos - Vegan Cupcakes



Cuando tienes un amigo vegano es cuando descubres (y te sorprendes) que se puedan hacer galletas o cupcakes sin huevo o sin leche o mantequilla y que hay infinidad de alternativas sanas y buenísimas.


Os dejamos una receta super sencilla de Cupcakes Veganos de Nuez. El único ingrediente "no habitual" en casa seguramente será la leche de soja, misma que podéis encontrar en cualquier supermercado.

Para la decoración hemos utilizado una capa muy fina de glasé, solo para darle ese gustito dulzón extra. Si no queréis  decorarlas, así solitas como Magdalenas también están buenísimas.



Cupcakes Veganos de Nuez
Ingredientes - 12 cupcakes
Para las Magdalenas:
180 g de harina de trigo
1 pizca de bicarbonato de sodio
180 ml de leche de Soja
80 ml de aceite de oliva sabor suave
50 g de nuez picada
200 g de patatas cocidas (sin piel.. y sin sal y escurridas)
140 g de azúcar moreno (integral de caña)
** Horno precalentado a 180ºC.

Para la cobertura:
100 g de azúcar glass o glacé
4 cucharadas soperas de agua
1 cucharadita de miel de maíz

Cómo se hacen


  • Picar las nueces y mezclarlas con el harina y el bicarbonato. Reservar.
  • Chafar las patatas hasta hacerlas puré.
  • Batir el azúcar, la bebida de soja y el aceite y luego mezclar con las patatas hasta integrar (se puede usar batidora o thermomix, por poquito tiempo!!)
  • Se integra esta mezcla líquida con la de harina y se mezcla bien con una cuchara o espátula hasta que ya no se noten grumos.
  • Se rellenan los moldecitos de las magdalenas a 3/4 de su capacidad y se hornean por 20 minutos o hasta que al pincharlas con un palillo  éste salga limpio. 
  • Sacarlas del horno y desmoldarlas y dejar que se enfríen completamente antes de ponerles la  cobertura.
Cómo hacer la cobertura:
Poner a fuego medio/bajo todos los ingredientes y mover hasta que se hayan integrado y no se noten los grumitos del azúcar.
Retirar del fuego y mojar las magdalenas (boca abajo) intentando que se cubra toda la superficie. Si queréis también podéis usar una cuchara.
Espolvorearlas con la nuez antes que se seque el glasé.




Una persona vegana es aquella que no consume alimentos de origen animal. Ser vegano conlleva además una filosofía de vida sana y de total respeto hacia los animales y la naturaleza. Si queréis saber más os recomendamos estos enlaces:
Vegan Society (en inglés)
Sociedad Vegana Española





- - - - - - - 
Quan tens un amic vegà és quan descobreixes (i et sorprèn) que es puguin fer galetes o cupcakes sense ou o sense llet o mantega i que hi ha infinitat d'alternatives sanes i boníssimes. Us deixem una recepta super senzilla de Cupcakes vegans de Nou. L'únic ingredient "no habitual" a casa segurament serà la llet de soja, pero la  podeu trobar a qualsevol supermercat.
Per a la decoració hem utilitzat una capa molt fina de glacé, només per donar-li aquest gustet dolç extra. Si no voleu decorar-les, així com Magdalenes també estan boníssimes.
Cupcakes vegans de NouIngredients - 12 cupcakesPer a les Magdalenes:180 g de farina de blat1 mica de bicarbonat de sodi180 ml de llet de Soja80 ml d'oli d'oliva sabor suau50 g de nou picada200 g de patates cuites (sense pell .. i sense sal i escorregudes)140 g de sucre moreno (integral de canya)** Forn preescalfat a 180 º C.
Per a la cobertura:100 g de sucre glass o glacé4 cullerades soperes d'aigua1 culleradeta de mel de blat de moro 
Com es fan
  • Picar les nous i barrejar-les amb el farina i el bicarbonat. Reservar.
  • fer un puré amb les patates.
  • Batre el sucre, la soja i l'oli i barrejar-los amb les patates fins barrejar-los amb les patates fins que s'integrin bé.
  • S'integra aquesta barreja líquida amb la de farina i es barreja bé amb una cullera o espàtula fins que ja no es notin grumolls.
  • Es farceixen els moldecitos de les magdalenes a 3/4 de la seva capacitat i s'hornean per 20 minuts ( fins que al punxar-les amb un escuradents aquest surti net).
  • Treure-les del forn i desmoldarlas i deixar que es refredin completament abans de cubrir-los amb el glasé.
Com fer la cobertura:Posar al foc tots els ingredients i moure fins que s'hagin integrat i no es notin els grumollets del sucre.
 Retirar del foc i mullar les magdalenes (cap per avall) intentant que es cobreixi tota la superfície. Si voleu també podeu utilitzar una cullera.
 Empolvorar amb la nou abans que s'assequi el glacé. 
-- Una persona vegana és aquella que no consumeix aliments d'origen animal. Ser vegà comporta a més una filosofia de vida sana i de total respecte cap als animals i la natura. Si voleu saber més us recomanem aquests enllaços:Vegan Society (en inglés)
Sociedad Vegana Española




viernes, 22 de junio de 2012

lunes, 18 de junio de 2012

Un clásico - Un Clàssic - A Classic: Red Velvet


¿A qué sabe una tarta o cupcake Terciopelo Rojo (Red Velvet en inglés)? ¿Sabríais definir su sabor sin dudar? ¿Sabéis cuáles son sus ingredientes? ¿Sabíais que en su versión original no llevaba colorante rojo? ¿Sabíais que el Red Velvet es una versión adaptada del Red Devil's Cake (o tarta del "diablo rojo"..uuuuy qué miedo!) el riquísimo pastel americano de chocolate?


Si queréis conocer la historia del Red Velvet  (y os gusta leer) aquí os hacemos un resumen:

Se dice que el Red Velvet se concibió en el famoso hotel Waldorf Astoria de Nueva York pero noooo, en realidad allí se puso de moda hacia el año 1925 probablemente por la visión emprendedora de sus gestores o de su chef :-)

La primera referencia conocida de una tarta Terciopelo (o Velvet en inglés) aparece en unos libros americanos del año 1873. Allí hacían alusión a llamar a de esta manera a las tartas suaves y esponjosas y cuyo bizcocho era rico en miga y no se secaba tan fácilmente porque incluían, entre sus ingredientes, algunas verduras como remolacha, zanahorias o calabacín.

A finales de 1895 es ya muy popular en Estados Unidos un pastel esponjoso hecho a base de harina, clara de huevos y azúcar (el Sponge cake) que por su ligereza y gusto decían era comida de ángeles (por ello se ganó el nombre de Angel's Cake o Tarta del Ángel).  Paralelamente surge su homólogo el Devil's Cake (Tarta del Diablo) cuyo ingrediente estrella era el chocolate!! (¿será el nombre por aquello de la tentación?).

Por el año 1910 se habla por primera vez de una tarta Terciopelo Rojo o Red Velvet refiriéndose nuevamente a un bizcocho húmedo y rico en miga elaborado con azúcar "Roja" (Red Sugar) que en nuestros tiempos sería el azúcar moreno de caña.

En la misma época surgen diferentes versiones del Devil's Cake, que incluían cacao puro (cocoa) o chocolate con leche o remolacha o azúcar moreno; refiriéndose a éste último como Red Devil's Cake (por el azúcar y no por la remolacha). En estas versiones había dos ingredientes que se utilizaban indistintamente para "encender" el color del pastel hacia un tono rojizo y hacerlo (a la vista) más apetitoso: la remolacha (conocida también como beet root o betabel) y el buttermilk (suero de leche): El ácido del suero hace una reacción química con una sustancia que hay en el cacao, la antocianina, y la torna rojiza. Es también que por ello se utiliza vinagre en algunas recetas modernas, ya que actúa de igual manera que el buttermilk sobre el cacao.

Hasta aquí nos podríamos aventurar a decir que un Red Devil's Cake derivó en un Red Velvet Cake, cuyos ingredientes principales eran: Azúcar moreno, remolacha y cacao; y que resultaba al gusto esponjoso, suave, húmedo y rico en miga.



Hacia acia el año 1922 (en Estados Unidos) el Sr. Fred Adams dio un giro inesperado a su empresa familiar de colorantes y aromas alimentarios. Se le ocurrió quitar la remolacha y/o el chocolate de alguna versión del Devil's Cake y la sustituyó por una gran cantidad de colorante rojo de SU marca  y por SU concentrado sabor mantequilla o chocolate (obvio no?). Luego promocionó su empresa difundiendo una receta que, sin quererlo ni saberlo, se convertiría en la más famosa del país: el RED VELVET cake. En esta receta se anunciaba la tarta como "la tarta más roja jamás lograda" y claro, por tener un color más vivo y llamativo tuvo un éxito inmediato y rotundo. Bien dicen que de la vista nace el amor (aunque el sabor no importe).

Actualmente la tarta o cupcake Red Velvet se acompaña con crema (buttercream) de queso. Si, es verdad, está bueníiiisima pero originalmente esta tarta se rellanaba y decoraba con una crema hecha a base de harina, mantequilla  y leche (más parecida a una natilla sólida) cuya receta os pasamos más abajo.

Y así acaba nuestra historia... interesante no?
Dejamos a vuestro gusto comerse un delicioso Cupcake Red Velvet con o sin colorante ;-)). En Bake&FUN los hacemos originales!


Flour-Milk Frosting (algo así como cobertura de leche con harina)

1 taza de leche (250 ml)
5 cucharadas de harina de trigo (80g)
2 cucharaditas de extracto de vainilla  líquida (20 ml)
1 taza de mantequilla a temperatura ambiente (220 g)
1 1/4 de azúcar blanca (normal, no azúcar glass ni moreno) (220g)
  • Mezclar la leche con el harina y calentar a fuego medio sin dejar de mover hasta que la mezcla se ponga muy espesa y homogenea (de unos 5 a 7 minutos).
  • Agregar la vainilla y mezclar hasta integrar. Retirar del fuego y dejar que se enfríe completamente.
  • En un recipiente grande batir la mantequilla con el azúcar por unos 3 minutos a velocidad media constante (que se haga una crema ligera y blanca y el azúcar esté totalmente incorporado).
  • Agregar la mezcla (fría) de harina con leche a la de mantequilla y batir a máxima velocidad por un minuto.
. . . .

Quin gust té un pastís o Cupcake Vellut Vermell (Red Velvet en anglès)? Sabríeu definir el seu sabor sense dubtar? Sabeu quins són els seus ingredients? Sabíeu que en la seva versió original no portava colorant vermell? Sabíeu que el Red Velvet és una versió adaptada del Red Devil 's Cake (o pastís de "diable vermell" .. uuuuy quina por!) el riquíssim pastís americà de xocolata?

Si voleu conèixer la història del Red Velvet (i us agrada llegir) aquí us fem un resum:

Es diu que el Red Velvet es va concebre en el famós hotel Waldorf Astoria de Nova York però noooo, en realitat allà es va posar de moda cap a l'any 1925 probablement per la visió emprenedora dels seus gestors o del seu xef :-)

La primera referència coneguda d'un pastís Vellut (o Velvet en anglès) apareix en uns llibres americans de l'any 1873. Allà feien al·lusió a dir  d'aquesta manera a els pastissos suaus i esponjosos rics en molla i que no s'eixugavan  tan fàcilment perquè incloïen, entre els seus ingredients, algunes verdures (remolatxa, pastanagues o carbassó).

A finals de 1895 és ja molt popular als Estats Units un pastís esponjós fet a base de farina, clara d'ous i sucre (el Sponge cake) que per la seva lleugeresa i gust la gent deia era menjar d'àngels (per això es va guanyar el nom d'Angel s Cake o Pastís de l'Àngel. Paral·lelament sorgeix el seu homòleg el Devil 's Cake (Pastís del Diable) l'ingredient estrella era la xocolata!

Per l'any 1910 es parla per primera vegada d'un pastís Vellut Vermell o Xarxa Velvet referint-se novament a un pa de pessic humit i ric en molla elaborat amb sucre "Vermell" (Red Sugar) que en els nostres temps seria el sucre morè de canya.

En la mateixa època sorgeixen diferents versions del Devil 's Cake, que incloïen cacau pur (cocoa) o xocolata amb llet o remolatxa o sucre morè; referint-se a aquest últim com Red Devil' s Cake (pel sucre i no per la remolatxa). En aquestes versions havia dos ingredients comuns que s'utilitzaven indistintament per "encendre" el color del pastís cap a un to vermellós i fer-ho així (a la vista) més apetitós: la remolatxa (coneguda també com beet root o betabel) i el buttermilk (sèrum de llet): L'àcid del sèrum fa una reacció química amb una substància que hi ha al cacau, la antocianina, i la torna vermellosa. És també que per això s'utilitza vinagre en algunes receptes modernes, ja que actua d'igual manera que el buttermilk sobre el cacau.

Fins aquí ens podríem aventurar a dir que un Red Devil 's Cake va derivar en un Red Velvet Cake, els ingredients principals eren: Sucre moreno, remolatxa i cacau, i que resultava al gust esponjós, suau, humit i ric en molla.

Cap en vers l'any 1922 (als Estats Units) el Sr Fred Adams va donar un gir inesperat a la seva empresa familiar de colorants i aromes alimentaris. Se li va acudir treure la remolatxa d'alguna versió del Devil 's Cake i la va substituir per una gran quantitat de colorant vermell de la SEVA marca (obvi). Després va promocionar la seva empresa difonent una recepta que, sense voler ni saber-ho, es convertiria en la més famosa del país: el RED VELVET cake. En aquesta recepta s'anunciava el pastís com "el pastís més vermell que mai s'aconseguit" i es clar, per tenir un color més viu i cridaner va tenir un èxit immediat i rotund. Bé diuen que de la vista neix l'amor (encara que el gust está de més).

Actualment el pastís o Cupcake Red Velvet s'acompanya amb crema (buttercream) de formatge. Si, és veritat, està boníiiisim  però originalment aquest pastís es farcia i decorava amb una crema feta a base de farina, mantega i llet (més semblant a una natilla) a continuació us  passem la recepta.

I així acaba la nostra història ... interessant, oi?

Deixem al gust de cadascú menjar-se un deliciós Cupcake Red Velvet amb o sense colorant ;-)). En Bake&FUN els fem originals!


Flour-Milk Frosting (Cobertura de llet amb farina)
1 tassa de llet (250 ml)
5 cullerades de farina de blat (80g)
2 culleradetes d'extracte de vainilla líquida (20 ml)
1 tassa de mantega a temperatura ambient (220 g)
1 1/4 de sucre blanca (normal, no sucre glass ni bru) (220g)
  • Barrejar la llet amb la  farina i escalfar a foc mitjà sense deixar de moure fins que la barreja es posi espessa i homogènia (d'uns 5 a 7 minuts).
  • Afegir la vainilla i barrejar per integrar. Retirar  del foc i deixar que es refredi completament.
  • En un recipient gran, batre la mantega amb el sucre per uns 3 minuts a velocitat mitjana constant (que es faci una crema lleugera i blanca i el sucre estigui totalment incorporat).
  • Afegeix la barreja (freda) de farina amb llet a la de mantega i batre a màxima velocitat per un minut.

. . . .

Interesting links (English):
Adams colorantes 
La historia desconocida del pastel Red Velvet


miércoles, 6 de junio de 2012

Music is life!

Poniéndonos a "tono" :-)... ya casi el día internacional de la música! 21 de junio.

Posant-nos a "to" :-) ... ja gairebé el dia internacional de la música! 21 de juny.

Tuning... :-) ... almost the international day of music! June 21.




sábado, 2 de junio de 2012

Envoltorios para Cupcakes - Cupcake Wrappers

Este post no es para hablar de las cápsulas para hornear las Magdalenas, no, no. Es para hablar de los wrappers o envoltorios que se usan para darles ese toquecito final a los cupcakes y que los hacen elegantes y divertidos.


Tenemos algunas plantillas que os podéis descargar clicando en las imágenes fucsia de abajo y luego guradándolas en el ordenador. Están listas para imprimir y usar (formato DINA4). Podéis usar papel normal de impresora y luego las recortáis. Podéis usar tijeras de esas que hacen onditas o piquitos y quedan fenomenales.  Si no queréis poner los círculos de la parte de abajo, simplemente recortáis las pestañitas del wrap.

Si sabéis un poquito de Photoshop o conocéis a alguien que pueda ayudaros os pasamos el archivo original .PSD (típico de photoshop) con las capas separadas para que podáis poner la imagen, dibujo o patrón que queráis!! Lo único que tenéis que hacer es hacerse seguidor@s de nuestro blog (si quereis, es opcional) y dejar un comentario en ESTE POST y os la enviamos por email a la de ya (vale, cuando leamos el comentario je je).






 Cupcake Wrappers en JPG- 150DPI - tamaño DIINA4

Os compartimos también una forma muuuuy sencilla de hacer Wrappers en 1 minuto!!
Paso 1: comprar blondas para tartas o postres de 28cm de diámetro (esto no tarda un minuto, ya sabemos :-) ).










Paso 2: Cortarlas en 3 partes iguales como se ve en la foto, dejando 2 cm hacia abajo del dibujo. Podéis cortar las 8 al mismo tiempo!!











Paso 3: Unirlas con un celo y ya tenéis vuestros fantásticos Wrappers. El tamaño es ideal para las Magdalenas que se hornean en cápsulas del número 8 (las estándar que hay en los supermercados).
Aquí en la foto os lo mostramos con Magdalenas. Prometemos fotos más de cerca con Cupcakes Red Velvet en un próximo post :-)










Aquest post no és per parlar de les càpsules per coure les Magdalenes, no, no. És per parlar dels wrappers o embolcalls que s'usen per donar-los aquest toc final als cupcakes i que els fan elegants i divertits.
Tenim algunes plantilles que us podeu descarregar clicant les imatges de color Fucsia i després guradándolas. Estan a punt per imprimir-les i utilitzar-les (format DINA4). Podeu utilitzar paper normal d'impressora i després les retalleu. Podeu utilitzar tisores d'aquelles que fan petitas ones o piquitos i queden fenomenals. Si no voleu posar els cercles de la part de baix, simplement retalleu les pestanyetes del wrap.
Si sabeu una mica de Photoshop o coneixeu algú que pugui ajudar-vos us passem l'arxiu original .PSD (típic de photoshop) amb les capes separades perquè pugueu posar la imatge, dibuix o patró que vulgueu!! L'únic que heu de fer és fer-se seguidor@s del nostre blog (si voleu, es opcional) i deixar un comentari en AQUEST POST i us la enviem per email a la de ja (val, quan llegim el comentari he he).


Us compartim també una forma moooolt senzilla de fer Wrappers en 1 minut!
Pas 1: comprar blondes per a pastissos o postres de 28 cm de diàmetre (Això no triga un minut, ja sabem)
Pas 2: Tallar en 3 parts iguals com es veu a la foto, deixant 2 cm cap avall del dibuix. Podeu tallar les 8 al mateix temps!!
Pas 3: unir-les amb un zel i ja teniu els vostres fantàstics Wrappers. La mida és ideal per a les Magdalenes que s'hornean en càpsules del nombre 8 (les estàndard que hi ha als supermercats).

A la foto us ho mostrem amb Magdalenes. Prometem fotos més de prop amb Cupcakes Red Velvet en un proper post :-)



This post is not to speak of the liners to bake the cupcakes, no, no. Is to talkn about the wrappers to give that final touch to the cupcakes and make them stylish and fun.
We have some templates that you can download by clicking the images. They are ready to print and use (A4 format). You can use plain paper printer and then cut them. You can use those scissors to make little waves..  are just phenomenal. If you don't want to put the circles on the bottom, simply cut out the tabs.
If you know a little of Photoshop or know someone who can help you with it, we can saher the original file. PSD with separate layers to insert pictures, drawing or patterns that you want! All you have to do is become our fan 's blog (only if you want) and leave a comment on THIS POST and then, we will send you the email inmediatly (okay, when we read the comment he he :-) ).

We also want to share a simple way of making wrappers in 1 minute!
Step 1: buy doilies for cakes and desserts of 28 cm in diameter (This does not take a minute, we know)
Step 2: Cut into 3 equal parts as shown in the picture, leaving 2 cm below the drawing. You can cut the 8 at the same time!
Step 3: Wrap it with tape and now you have your fantastic wrappers. The size is ideal for cupcakes that are baked in capsules of the number 8 (standard in supermarkets).

In the picture we show it with Muffins. We promise close up pictures with Red Velvet Cupcakes in a future post :-)